Ma - vr.: 09:00 - 17:00
LiveZilla Live Help
Werkwijze

Over Bourgondië

De Franse regio Bourgondië, of Bourgogne in het Frans, is één van de 22 prachtige regio's in Frankrijk en ligt in het noord oosten van Frankrijk (afstand van Utrecht ongeveer 600 kilometer). Deze regio staat niet voor niets bekend als een romantische regio. Er zijn veel mooie kastelen, steden en landelijke dorpjes waar wijn en gastronomie centraal staan. De regio is mooi en natuurrijk met veel wijngaarden en rivieren. Bourgondië leent zich ideaal voor verschillende vakanties. U vindt hier heerlijke campings of landelijke en rustieke vakantiehuizen. In de regio Bourgondië kunt u verder heerlijk wandelen, fietsen, zwemmen en watersporten.
De 3 grootste rivieren van Frankrijk, de Loire, de Seine en de Rhône vormen samen met de bevaarbare rivieren van de regio Bourgogne een 1200 kilometer lang bevaarbaar waternetwerk dat zich ideaal leent voor diverse recreatieve watersporten. De hoofdstad van de regio Bourgogne is de mooie stad Dijon.

In de omgeving van de regio zijn veel wijngaarden. Het bijzondere van deze wijngaarden is dat zij alle totaal verschillende heerlijke unieke wijnsoorten kunnen produceren.

Atlas toppers in Bourgondië